Skip to main content

Daikin Altherma HPC

Komfor ima novo ime. 

Daikin Altherma HPC je konvektor toplotne pumpe koji kombinuje grejanje i hlađenje u okviru jednog jedinog proizvoda.

bg-image

Daikin Altherma HPC može da se kombinuje sa podnim grejanjem i može da zameni zastarele radijatore. Možete ga priključiti na niskotemperaturne toplotne pumpe da biste postigli veći kapacitet.

Protok vazduha konvektora toplotne pumpe

Šta je konvektor toplotne pumpe?

Način na koji funkcioniše konvektor toplotne pumpe je sličan radu radijatora, jer koriste toplotu konvekcije za zagrevanje prostorije. Radijator kreira konvekciju tako što koristi vodu koja protiče kroz njegove cevi. Uz konvektor toplotne pumpe, proces konvekcije radijatora se ubrzava jer uz njega postoji mali radijator koji ubrzava grejni ciklus.

Konvektor toplotne pumpe ostvaruje istu sobnu temperaturu kao i klasični radijator, ali zahvaljujući nižoj temperaturi vode u radijatoru, na duži rok donosi korisniku direktnu uštedu energije.

Dimenzije uređaja Altherma HPC

Male dimenzije

Zahvaljujući svojoj dubini od svega 135 mm, ovaj emiter toplote može da se ugradi u svaku kuću ili stan.

Dimenzije uređaja Altherma HPC - dubina
Buka uređaja Altherma HPC

Diskretan

Kako uređaj dostiže svoju željenu temperaturu, kontinualni modulacioni ventilator postepeno smanjuje brzinu i postaje tiši. Zvučni pritisak uređaja iznosi 25 db(A) na rastojanju od 1 m kada je ventilator u režimu male brzine.

Altherma HPC kombinacija sa Daikin Altherma 3 asortimanom proizvoda

Savršena kombinacija

Ovaj konvektor toplotne pumpe se savršeno uklapa u Daikin Altherma 3 asortiman.

NOVO! Opciona kontrola unutrašnjeg vazduha kod podnih/parapetnih modela

bg-image

Kvalitet unutrašnjeg vazduha (IAQ) se odnosi na kvalitet vazduha koji u zgradi ili drugoj boravišnoj strukturi, svakodnevno udišu stanari koji u njoj borave.

Prilikom planiranja novih stambenih zgrada, škola, kancelarija ili manjih komercijalnih zgrada, puno elemenata treba uzeti u obzir. Pored strukturnih faktora, postoje takođe i teme kao što su grejanje, hlađenje i nešto što se često zapostavlja: kvalitet unutrašnjeg vazduha.

Da li ste znali da kvalitet unutrašnjeg vazduha koji udišemo, kada smo kod kuće, u kancelariji, ili u hotelskoj sobi, može u stvari biti mnogo zagađeniji nego spoljašnji vazduh?

  • 90% našeg života provodimo unutra
  • Kvalitet unutrašnjeg vazduha može biti 2 do 5 puta lošiji od spoljašnjeg, zbog raznih zagađivača, kao što su polen, bakterije itd.

Zagađivači i čestice u spoljašnjem vazduhu

Pomoću odgovarajućeg sistema (klimatizacija, ventilacija, oprema za prečišćavanje vazduha), zagađivači vazduha kao što su polen, spore, cementna prašina, bakterije, virusi ili drugi mikroorganizmi mogu sa uspehom da se filtriraju iz vazduha.

Što su te čestice manje, one su opasnije po vaše zdravlje, zbog čega ih razvrstavamo po njihovoj veličini.

Prikaz zagađivača vazduha u zatvorenom prostoru

Takođe dostupno u verziji montiranoj na zid

Daikin Altherma HPC je kompaktna jedinica napravljena od dizajniranog metalnog kućišta sa svim ventilima. Njegova zidna primena štedi prostor na podu za nameštaj i dekoraciju.

Dubina od 129 mm izuzetno je tehničko dostignuće koje osigurava optimalno uklapanje u bilo koji stambeni prostor.

Ukoliko se traži slabije grejanje, uređaj modulira svoj protok vazduha usporavajući brzinu ventilatora, i u toku ovog procesa smanjuje radni zvuk. Standardni ventilator na uključivanje/isključivanje koji uvek radi u punoj brzini može da poveća zvučni pritisak.

I u nevidljivoj instalaciji

Otkrijte

koliko su diskretni

proizvodi.

Nevidljiv
Nevidljiv
Nevidljiv
Nevidljiv

Daikin Altherma HPC može da se instalira na 4 različita načina, što vam omogućava instalaciju u gotovo svim uslovima. Jedinica može da se postavi horizontalno ili vertikalno. Za horizontalnu instalaciju u plafonu nude se 3 različite mogućnosti:

› Horizontalni poklopac i vertikalna rešetka za odvod vazduha
› Horizontalna rešetka za usisavnje vazduha i vertikalna rešetka za odvod vazduha
› Horizontalne spoljašnje i unutrašnje rešetke za odvod vazduha

Dodatne prednosti Daikin Altherma HPC uređaja

Kontrola

Daikin nudi veliki broj kontrolera sa velikim brojem funkcija, prvoklasnog dizajna.

Brzina i veliki kapacitet

Daikin Altherma HPC kombinuje prednosti rezidencijalnog podnog grejanja i radijatora. On pruža grejanje ili hlađenje velikog kapaciteta, brže i pod ultra niskim temperaturama (režim 35/30°).

Modulisana brzina protoka vazduha

Ukoliko se traži slabije grejanje, uređaj modulira svoj protok vazduha usporavajući brzinu ventilatora, i u toku ovog procesa smanjuje radni zvuk. Standardni ventilator na uključivanje/isključivanje koji uvek radi u punoj brzini može drastično da pojača buku.

Inverter jednosmerne struje

Daikin Altherma HPC koristi najnoviju tehnologiju u cilju minimalne potrošnje električne energije, održavajući pri tome svoj učinak.

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Potrebna pomoć?