Skip to main content

Čist vazduh, jer mi brinemo o prirodi

Sa Daikin prečistačima vazduha, mi vam obećavamo da će vazduh u prostoriji biti čistiji, zdraviji i svežiji.

Efikasno za prečišćavanje vazduha i uklanjanje:

Virusa

Alergena

Čestica prašine

Neprijatne mirise

Testirano od strane

IPL

99,98% koronavirusa je uklonjeno za 2,5 minuta
* prema rezultatima testiranja instituta Pasteur iz Lila.

Prema ispitivanjima izvršenim u laboratorijama instituta Pasteur iz Lila, Daikinovi prečistači vazduha uklanjaju više od 99,98% ljudskog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minuta*. Taj virus pripada istoj familiji kao i virus SARS-CoV-2, koronavirus koji je uzrok COVID-19 pandemije.

Jedinice su takođe ocenjene kao 99,93% efikasne protiv H1N1 virusa za 2,5 minuta*.
H1N1 je virus koji prouzrokuje običan grip.
To znači da Daikinovi prečistači vazduha predstavljaju dodatnu meru u borbi protiv respiratornih bolesti. Naši kompaktni „priključi-i-pokreni” prečistači, čija efikasnost je postignuta kombinovanjem visoko-efikasnih elektrostatičkih HEPA filtera, koji hvataju virus, sa intenzivnim izlaganjem Daikin patentiranoj Flash Streamer tehnologiji, koja uklanja virus, može veoma da doprinese smanjenju rizika prenošenja respiratornih virusa.

Efikasni protiv alergena shodno tvrdnji BAF fondacije (British Allergy Foundation)

Pečatom odobrenja britanske medicinske dobrotvorne organizacije „Allergy UK” se potvrđuje efikasnost proizvoda na uklanjanju malih čestica koje mogu sadržati alergene, bakterije i viruse.

Kvalitet proizvoda/usluge pogodan u borbi protiv alergije je sertifikovan od strane Fondacije evropskog centra za istraživanje alergija - ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation​)

Nezavisni savetodavni panel od 15 vodećih međunarodnih naučnika i tehničara je ustanovio kriterijume koje ECARF koristi za procenjivanje različitih grupa proizvoda. Oni uključuju vrednosti ograničenja i kriterijume isključenja prema kojima se alergijska reakcija smatra vrlo malo verovatnom. Kriterijumi se redovno ažuriraju, kako bi odražavali najnovija naučna otkrića. Proizvod dobija overu, kad se putem revizija ili studija dokaže da su kriterijumi ispunjeni. Daikinovi prečistači vazduha su prošli te testove i mogu se smatrati pogodnim u borbi protiv alergija. ​

*Daikinov uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran u institutu Pasteur u Lilu, uklanja 99,996% ljudskog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minuta rada pri „turbo” brzini u laboratorijskim uslovima (nepropusna komora unutrašnje zapremine 0,47 m3, bez obnavljanja vazduha). Ljudski koronavirus HCoV-229E je različit od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2 pandemiju, ali pripada istoj familiji koronavirusa. | Daikinov uređaj MC55WVM (komercijalni nazivi MC55W/VB), testiran u institutu Pasteur u Lilu, uklanja 99,98 % ljudskog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minuta rada pri „turbo” brzini u laboratorijskim uslovima (nepropusna komora unutrašnje zapremine 1,4 m3, bez obnavljanja vazduha). Ljudski koronavirus HCoV-229E je različit od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2 pandemiju, ali pripada istoj familiji koronavirusa. | Daikinov uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran u institutu Pasteur u Lilu, uklanja 99,986 % virusa gripa A podtipa H1N1 za 2,5 minuta rada pri „turbo” brzini u laboratorijskim uslovima (nepropusna komora unutrašnje zapremine 0,47 m3, bez obnavljanja vazduha). | Daikinov uređaj MC55WVM (komercijalni nazivi MC55W/VB), testiran u institutu Pasteur u Lilu, uklanja 99,93 % virusa gripa A podtipa H1N1 za 2,5 minuta rada pri „turbo” brzini u laboratorijskim uslovima (nepropusna komora unutrašnje zapremine 0,47 m3, bez obnavljanja vazduha).

Ne postoje troškovi održavanja bar prvih 10 godina

Nije potrebno menjati filtere prvih 10 godina nakon kupovine uređaja, čime se izbegavaju troškovi redovne zamene filtera.

Jedan od asortimana najtiših prečistača vazduha na evropskom tržištu

Naši prečistači vazduha su u režimu tihog rada tihi kao šapat (nivo zvučnog pritiska: 19 dBA), vam neprimetno obezbeđuju čist vazduh.

Kompaktan i efikasan

Male veličine, ali savršen za velike površine.

Par sa bebom

Udišite vazduh koji je čist i zdrav

Daikin prečistači za vazduh maksimalno smanjuju simptome astme i alergije jer uklanjaju čestice prašine i polen iz vazduh i na taj način čuvaju vaše zdravlje jer filtriraju bakterije i viruse iz vazduha.

Majka i ćerka na vratima

Vlažnost je esencijalna za zdravu kožu

Prečistač vazduha sadrži tanak rezervoar za vodu koji ispušta vlagu u okolni vazduh ukoliko je vazduh previše suv. Na taj način vam ruke neće više biti suve niti ćete se buditi sa grebanjem u grlu.

Otac i dete na sofi

Održavanje svežeg unutrašnjeg vazduha je od vitalnog značaja za vaše zdravlje

Prema organizaciji „Allergy UK”, ljudi danas provode 90% svog vremena u zatvorenom prostoru. To znači da je dobar kvalitet unutrašnjeg vazduha od presudnog značaja za vaše zdravlje.

Čist unutrašnji vazduh je izuzetno važan za ugrožene grupe, kao što su vrlo mlade i veoma stare osobe, kao i osobe koje pate od respiratornih oboljenja i alergija.

bg-image

Čuvajte miris svežine vazduha

Naši prečistači vazduha kontrolišu mirise, tako da će vaš dom mirisati sveže i čisto. Daikinov prečistač vazduha je dizajniran da se nosi sa štetnim česticama, prašinom, neprijatnim mirisima, bakterijama, životinjskom dlakom, plesnima, polenom, grinjama i drugim alergenima i obezbedi čist i zdrav vazduh u zatvorenom prostoru.

Upoznajte se sa našim prečistačima vazduha

 • Prečistač vazduha baziran na Streamer tehnologiji MC30Y

  Prečistač MC30Y iz vazduha filtrira čestice koje često predstavljaju ozbiljne zdravstvene rizike. Kompaktan i prečišćava prostorije površine do 46 m².

 • Prečistač vazduha baziran na Streamer tehnologiji MC55W

  Naša Streamer tehnologija filtrira čestice iz vazduha koje često predstavljaju rizik po zdravlje.

 • Ururu prečistač vazduha sa Streamer-om MCK55W

  Daikin Ururu prečistač vazduha MCK55W prečišćava i vlaži vazduh unutar vašeg doma. Jednostavno treba povremeno napuniti rezervoar od 2,7 l i on će vlažiti prostoriju sa maksimalno 500 ml/h.

 • Ururu prečistač vazduha sa Streamer-om MCK70YV

  Daikin Ururu prečistač vazduha MCK70YV prečišćava i vlaži vazduh unutar vašeg doma. On će vlažiti vazduh u vašoj sobi maksimalnim učinkom od 650 ml/h, što je savršeno za veće površine.

Često postavljana pitanja

Vazduh koji udišemo kod kuće ili u drugim zatvorenim prostorijama je do 5 puta zagađeniji od spoljašnjeg vazduha. Zahvaljujući svom jedinstvenom „uhvati i očisti” pristupu, Daikin prečistač vazduha hvata i uklanja zagađivače, smanjuje unutrašnje zagađenje i povećava kvalitet vazduha u vašem stanu, kancelariji, prodavnici, itd.

Daikin prečistač vazduha nam pomaže da udišemo čist vazduh nakon značajnog uklanjanja virusa sitne prašine i alergena. Prema ispitivanjima izvršenim u laboratorijama instituta Pasteur iz Lila, Daikinovi prečistači vazduha uklanjaju najmanje 99,98% ljudskog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minuta. Taj virus pripada istoj familiji kao i virus SARS-CoV-2, koronavirus koji je uzrok COVID-19 pandemije. Daikin prečistači vazduha pored toga doprinose sprečavanju alergija što je, na primer, ustanovljeno od strane ugledne fondacije „British Allergy”. Deodorišući filter Daikinovih prečistača vazduha uspešno hvata i upija neprijatne mirise uvek kad je to potrebno.

Daikinov prečistač vazduha je opremljen sa naprednim sistemom za filtriranje koji hvata viruse, bakterije i alergene, dok se njegova patentirana Streamer tehnologija brine o njihovom uklanjanju i održavanju unutrašnjeg vazduha i samih filtera čistim. Predfilter hvata veće čestice i zadržava ih u sebi. Zahvaljujući svojoj elektrostatičkoj sposobnosti, Daikin HEPA filer hvata i odmah uništava zagađivače, tako da njegova zamena nije potrebna tokom prvih 10 godina upotrebe. Deodorišući filter hvata i upija neprijatne mirise bez ulaska u zasićenje, za razliku od tradicionalnih filtera sa aktivnim ugljem. Na kraju, filter za ovlaživanje (ekskluzivan dodatak Daikinovim prečistačima vazduha sa ovlaživačem), odstranjuje bakterije u rezervoar sa vodom, upotrebom dvoslojnog filtera sa srebrno-jonskom kasetom. ​

Jeste, Daikinov prečistač vazduha je testiran i sertifikovan od strane prestižnog ECARF instituta kao idealan proizvod za osobe koje pate od alergije. Pored toga, Daikinov prečistač vazduha je takođe ocenjen kao efikasan od strane BAF (Britanska fondacija za alergije). Njen pečat uverava da proizvod efikasno uklanja male čestica koje mogu sadržati alergene, bakterije i viruse.

Nije, asortiman Daikinovih prečistača vazduha je ocenjen kao jedan od najtiših na tržištu. U tihom režimu rada oni su tihi kao šapat, dok neprimetno obezbeđuju čist vazduh. ​

Za razliku od ostalih brendova, prvih 10 godina nakon kupovine Daikinovog prečistača vazduha uopšte nije potrebna promena filtera. To vam omogućava mnoge bezbrižne godine udisanja čistog vazduha.

Zahvaljujući njegovom kompaktnom dizajnu možete jednostavno uzeti vaš prečistač vazduha i premestiti ga u drugu prostoriju. Neprijatan miris u kuhinji? Premestite tamo vaš prečistač vazduha i pustite njegovu magiju da se prikaže. Ostavljen otvoren prozor za vreme polenske sezone? Premestite vaš prečistač vazduha i rešite se svih zagađivača za nekoliko minuta.

Naravno da postoje. Pogledajte različite modele našeg asortimana prečistača vazduha, za različite veličine prostorija.

Na koji način naši prečistači vazduha ostvaruju sve ove pogodnosti?

Daikinov jedinstveni pristup razlaganju štetnih materija „uhvati i očisti” se sastoji od 3 koraka

1 Snažno usisavanje

Preuzima spoljašnji vazduh iz 3 pravca.

Grafički prikaz snažnog usisavanja

2 Uspešno hvatanje zagađivača

Uspešno hvata čestice prašine i zagađivače pomoću elektrostatičkog HEPA filtera.

Elektrostatički HEPA filter

3 Razlaganje

Upotrebljava Daikinovu Streamer tehnologiju u cilju razlaganja, putem oksidacije, štetnih materija skupljenih na filteru.*

Streamer

* Supstance koje uključuju viruse1, bakterije2, polen3, spore grinja4

Grafički prikaz funkcionisanja ovlaživanja

Jako ovlaživanje u borbi protiv suvog vazduha i virusa

 • Štiti kožu, grlo i nozdrve od sušenja.
 • Štiti od virusa održavajući pogodnu vlažnost vazduha u prostoriji.
 • Održava vlažnost vazduha u prostoriji na udobnom nivou (40 do 60% RH)
 • Streamer uništava bakterije na filteru za ovlaživanje.

HEPA filter visokih performansi za hvatanje sitnih čestica prašine

Uklanja 99% čestica veličine između 0,1 μm i 2,5 μm

Filter efikasno skuplja čestice prašine upotrebom elektrostatičke energije. Nije sklon začepljivanju kao ne-elektrostatički HEPA filter koji skuplja čestice isključivo zahvaljujući finoći svoje mrežice.

Elektrostatički napunjen

Elektrostatički HEPA filter

Uklanja 99,97% čestica veličine 0,3 μm. Vlakna filtera su napunjena statičkim elektricitetom i uspešno skupljaju čestice. Zbog odsustva začepljivanja ne dolazi do gubitka pritiska izduva.

Shodno tome filter propušta nesmanjenu količinu vazduha.

VS

Filter može da prečisti veliku količinu vazduha!

Elektrostatički neutralan

Ne-elektrostatički filter

Da bi se skupile sitne čestice potrebno je upotrebiti što finiju mrežicu, čime dolazi do njenog lakog začepljivanja i gubitka pritiska izduva.

Napomena:
1 Organizacija za testiranje: Kitasato Research Center for Environmental Science; Sertifikat rezultata testiranja 21_0026 (izdat od ove organizacije); Rezultat eksperimenta: Uspešno uklanja 99,9% A-H1N1 virusa nakon 1 sata.
2 Organizacija za testiranje: Japan Food Research Laboratories. Test broj: 15044988001-0201. Metod testiranja: Uzorak za testiranje natopljen tečnošću zagađenom bakterijama, postavljen na prednju stranu filtera za sakupljanje prašine, instaliranog u prečistaču vazduha, koji se ispituje u testiranom prostoru od 25 m³. Ispitan broj živih bakterija nakon pet sati rada prečistača. Rezultat testa: Broj živih bakterija nakon pet sati rada prečistača smanjen je za više od 99%. Testirani uzorak: Testiran sa MCK55S (japanski model), modelom koji je ekvivalentan sa MCK55W serijom (u turbo režimu).
3 Različiti alergeni su bili ozračeni emisijom od strane Streamera i količina proteina u alergenima je proveravana upotrebom ELISA metoda, kataforezom ili elektronskim mikroskopom (zajedničko istraživanje sa Wakayama medicinskim univerzitetom). Primer testa: ‘Polen japanskog kedra Cryj-1’; Rezultat testa: Više od 99,6% čestica razloženo i uklonjeno za 2 sata.
4 Organizacija za testiranje: Japan Food Research Laboratories. Test broj: 204041635-001. Rezultat testa: Više od 99,9% čestica plesni (Cladosporium) razloženo i uklonjeno za 24 sata.

Kompaktan, efikasan i bešuman, zahvaljujući novoj, originalnoj strukturi

Grafički prikaz strukture prečistača vazduha

Daikinovi prečistači vazduha su opremljeni Streamer tehnologijom

bg-image

Kvalitet unutrašnjeg vazduha, Daikinovo iskustvo

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Potrebna pomoć?