Skip to main content

Daikin Altherma 3 H HT

Suština toplotne pumpe

Daikin Altherma 3 H HT je investicija u udobnost i uštedu energije. Ova toplotna pumpa vazduh-voda omogućava grejanje, hlađenje i trenutno dobijanje tople vode uz smanjenu upotrebu energije. Ovaj sistem je idealan za vlasnike domova koji žele da unaprede postojeći sistem grejanja pomoću bojlera ili na drugi tradicionalni način, upotrebom ekološkog i jeftinijeg rešenja.

Dizajn

Elegantno se uklapa u sve tipove kuća.

Saznaj više

Zvuk

Omogućava tih i miran ambijent.

Saznaj više

Učinak

Najnovije tehnologije za uštedu energije i novca.

Saznaj više

Kombinacija

Prilagođava se vašim potrebama.

Saznaj više
bg-image
design award red dot

 

 

Nagrađeni dizajn

Vlasnici kuća i stanova ne zahtevaju samo učinak nego i lep izgled svake prostorije. Zbog toga se Daikin usmerio na kreiranje jedinice sjajnih tehničkih karakteristika i atraktivnog dizajna. To je rezultiralo da Daikin Altherma 3 H HT osvoji ne jednu nego dve prestižne nagrade.

bg-image

 

Ono što je moćno iznutra, mora izgledati moćno i spolja...

 

Lagana, malia i jednostavna, je najbolji način da se opiše Daikin Altherma 3 H HT spoljna jedinica. Crna horizontalna rešetka pokriva celu prednju ploču, sakriva ventilator i smanjuje njegov zvuk prilikom rada, dok mat sivi lak reflektuje boju spoljašnjeg zida čime se uklapa u različita okruženja.

 

bg-image

Tišina je ugođaj

Kad radi u standardnom zvučnom režimu, nivo zvučnog pritiska spoljašnje jedinice je 38 dBA (meren na 3 m rastojanja) - što je nešto između ptičijeg cvrkutanja i tišine u biblioteci. U niskom zvučnom režimu zvučni pritisak je smanjen na polovinu (35 dBA meren na 3 m rastojanja).

Kako se meri zvuk?

Zvučnu snagu proizvodi sama jedinica, nezavisno od rastojanja i okruženja. Zvučni pritisak je zvuk koji se čuje na određenom rastojanju. Zvučni pritisak se obično računa na rastojanju od 1 do 5 m od jedinice.

Zvučna snaga
Daikin Altherma 3 H HT standardni i režim niskog zvuka u poređenju sa svakodnevnim zvucima, izraženo u dBA.
bg-image

Izuzetan učinak dolazi iznutra

Daikin Altherma 3 H HT je baziran na najnovijim HVAC tehnologijama, razvijenim u Evropi za evropske klimatske uslove. Upoznajte se
sa osobinama koje čine taj proizvod superiornim u odnosu na druge.

bg-image

Napravljen sa pažnjom

1. Moderno kućište

Daikinovi inženjeri su sarađivali sa dizajnerima da bi uneli dah svežeg vazduha u tradicionalnu spoljnu jedinicu. Inspirisana sjajnim dizajnom Daikin unutrašnje jedinice, ova spoljna jedinica poseduje atraktivnu prednju ploču i jednostavan oblik kojim se lako uklapa u okolinu.


2. Snažni ventilator

Jedinice visokog kapaciteta obično rade sa dva ventilatora, ali ova spoljna jedinica zahteva samo jedan. Šire dimenzije ventilatora poboljšavaju cirkulaciju vazduha, čime se smanjuje buka pri radu.

unutrašnji delovi toplotne pumpe 3 H HT

3. Potpuno novi kompresor

Daikin Europe je sarađivao sa Daikin centrom za tehnologiju i inovacije u Japanu na razvoju specijalnog kompresora koji isporučuje vodu zagrejanu na 70°C. Visokotemperaturna toplotna pumpa je ujedno i prva koja upotrebljava R-32, energetski efikasniji rashladni fluid koji ispušta manje CO2 .

 


4. Kvalitetna izolacija

3 sloja izolacije i gumeni jastučići između donje i vibracione ploče upijaju i izoluju zvuke koje proizvodi kompresor pri radu.

bg-image

Pobedite hladnoću

Daikin Altherma 3 H HT je rešenje za renoviranje grejnog sistema koje se nameće u hladnijim, ali i u toplijim klimatskim uslovima. U poređenju sa drugim grejnim sistemima on koristi spoljašnji vazduh da omogući besprekoran kapacitet grejanja i tople vode, čak i pri temperaturama nižim od -28°C.

bg-image

Jedno rešenje - mnogobrojne kombinacije

Ova klasa uključuje jednu spoljnu jedinicu kompatibilnu sa 3 različite unutrašnje jedinice koje sve mogu biti
prilagođene da omoguće grejanje, hlađenje i toplu vodu za domaćinstvo.

bg-image
Pogled na unutrašnjost kuće u kojoj su instalirane tri Daikin unutrašnje jedinice i jedna spoljna. Ilustracija.

Izaberite vašu unutrašnju jedinicu

Upoznajte se sa tri unutrašnje jedinice ove klase i tri različite postavke koje možete odabrati da prilagodite uređaj vašim klimatizacionim potrebama.

1. Zidni uređaj

Kompaktna jedinica kombinovana sa odvojenim rezervoarom za toplu vodu za domaćinstvo. Taj model kao opciju nudi i funkciju hlađenja.


2. Integrisani DHW model rezervoara od nerđajućeg čelika

Kompaktna jedinica površine 596 x 625 mm. Jedinica se priključuje na rezervoar zapremine 180 ili 230 l za proizvodnju tople vode za domaćinstvo, pri čemu može da funkcioniše i u postavci za hlađenje ili održavanje temperature u dve odvojene zone (bizone).

Jedna spoljna i 3 unutrašnje Daikin jedinice.

3. Integrisani ECH2O DHW tanak model

ECH2O jedinica se isporučuje sa DHW termalnim rezervoarom od 300 ili 500 l koji može da se priključi na termalne solarne panele. Taj model kao opciju nudi podešavanje hlađenja.

Četiri funkcionalnosti

Samo grejanje

Funkcija „Samo Grejanje“ je standardna u ovoj klasi Daikin proizvoda i prisutna je kod sve tri vrste unutrašnjih jedinica. Ovakva postavka omogućava grejanje prostora i proizvodnju tople vode za domaćinstvo.

Reverzibilno

Ukoliko pored grejanja prostora i proizvodnje tople vode želite i udobnost hlađenja, onda je funkcija „Reverzibilno“ najbolje rešenje. Prisutna kod sve tri vrste unutrašnjih jedinica, ova funkcionalnost omogućava da se rad uređaja preokrene iz grejanja u hlađenje. Takva postavka zahteva podni cevovod ili ventilator-konvektorske jedinice.

Kontrola dve zone (Bizone)

Integrisana podna jedinica je jedina unutrašnja jedinica opremljena mogućnošću kontrole dve zone (Bizone). Sa kontrolom dve zone (Bizone) možete kontrolisati temperaturu u dve odvojene zone vašeg doma, koje koriste različite izvore toplote, na primer radijatore ili podno grejanje.

Daikin Residential Controller logo.

Daikin Residential Controller aplikacija, sa govornim komandama

  • Kontrolišite sistem za grejanje iz kuće ili iz daljine putem pametnog telefona
  • Kontrolišite sistem za grejanje putem govornih komandi
  • Integriše se sa aplikacijama Google Assistant i Amazon Alexa
  • Ostale funkcionalnosti uključuju:
    • Programiranje za dnevnu upotrebu ili za režim odsustva od kuće
    • Kontrolisanje više jedinica/podizanje učinka
    • Nadgledanje potrošnje energije

Tri funkcionalnosti

Samo grejanje

Funkcija „Samo grejanje“ je standardna u ovoj klasi Daikin proizvoda i prisutna je kod sve tri vrste unutrašnjih jedinica. Ovakva postavka omogućava grejanje prostora i proizvodnju tople vode za domaćinstvo.

 

Reverzibilno

Ukoliko pored grejanja prostora i proizvodnje tople vode želite i hlađenje, onda je funkcija „Reverzibilno“ najbolje rešenje. Prisutna kod sve tri vrste unutrašnjih jedinica, ova funkcionalnost omogućava da se rad uređaja preokrene iz grejanja u hlađenje. Takva postavka zahteva podni cevovod ili ventilator-konvektorske jedinice.

Kontrola dve zone

Integrisana podna jedinica je jedina unutrašnja jedinica opremljena mogućnošću kontrole dve zone. Sa kontrolom dve zone možete kontrolisati temperaturu u dve odvojene zone vašeg doma, koje koriste različite izvore toplote, na primer radijatore ili podno grejanje.