Skip to main content

Daikin inverterska tehnologija

Projektovana tako da štedi energiju

inverterska tehnologija

Eliminiše gubitke energije

Klima-uređaji i toplotne pumpe održavaju podešenu temperaturu putem hlađenja kada temperatura prostorije postane viša od podešene temperature i putem grejanja kada temperatura prostorije padne ispod podešene temperature.

Umesto nepotrebnog trošenja energije na učestalo zaustavljanje i pokretanje motora, inverter podešava brzinu motora - povećava je ili je smanjuje - tako da on radi neprekidno, ali efikasnije na duži rok. Održavanjem neprekidnog rada, naša inverterska tehnologija smanjuje potrošnju za 30% u poređenju sa klasičnim sistemima koji se uključuju/isključuju.

Naša inverterska tehnologija podseća na trčanje. Potrebno je više energije za sprint i naglo zaustavljanje nego za trčanje konstantnom brzinom.

Neinverterski tip klima-uređaja

Neinverterski tip klima-uređaja

Ukoliko uređaj funkcioniše u šemi pokretanja, zaustavljanja i pauze pa ponovnog pokretanja i zaustavljanja, on troši više energije.

Inverterski tip klima-uređaja

Inverterski tip klima-uređaja

Ukoliko uređaj održava prikladan tempo, on će nastaviti da radi bez rasipanja energije.

Stalni komfor uz stabilnu unutrašnju klimu

Inverter neprestano podešava izlaz hlađenja i grejanja u skladu sa temperaturom prostorije. U kombinaciji sa skraćenim vremenom pokretanja, on konstantno održava idealnu temperaturu.

Smanjuju vašu potrošnju električne energije za do 30%

Inverter prati i podešava okolnu temperaturu kad god je to potrebno. Umesto nepotrebnog trošenja energije na učestalo zaustavljanje i pokretanje motora, inverter podešava brzinu motora tako da on radi efikasnije na duži rok.

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Potrebna pomoć?