header_inverter_technology.jpg

Daikin inverterska tehnologija

Projektovana tako da štedi energiju

inverterska tehnologija

Eliminiše gubitke energije

Klima-uređaji i toplotne pumpe održavaju podešenu temperaturu putem hlađenja kada temperatura prostorije postane viša od podešene temperature i putem grejanja kada temperatura prostorije padne ispod podešene temperature.

Umesto nepotrebnog trošenja energije na učestalo zaustavljanje i pokretanje motora, inverter podešava brzinu motora - povećava je ili je smanjuje - tako da on radi neprekidno, ali efikasnije na duži rok. Održavanjem neprekidnog rada, naša inverterska tehnologija smanjuje potrošnju za 30% u poređenju sa klasičnim sistemima koji se uključuju/isključuju.

Naša inverterska tehnologija podseća na trčanje. Potrebno je više energije za sprint i naglo zaustavljanje nego za trčanje konstantnom brzinom.

Neinverterski tip klima-uređaja

Neinverterski tip klima-uređaja

Ukoliko uređaj funkcioniše u šemi pokretanja, zaustavljanja i pauze pa ponovnog pokretanja i zaustavljanja, on troši više energije.

Inverterski tip klima-uređaja

Inverterski tip klima-uređaja

Ukoliko uređaj održava prikladan tempo, on će nastaviti da radi bez rasipanja energije.

invertergraphroomtemp_710x460.jpg

Stalni komfor uz stabilnu unutrašnju klimu

Inverter neprestano podešava izlaz hlađenja i grejanja u skladu sa temperaturom prostorije. U kombinaciji sa skraćenim vremenom pokretanja, on konstantno održava idealnu temperaturu.

invertergraph30_710x460.jpg

Smanjuju vašu potrošnju električne energije za do 30%

Inverter prati i podešava okolnu temperaturu kad god je to potrebno. Umesto nepotrebnog trošenja energije na učestalo zaustavljanje i pokretanje motora, inverter podešava brzinu motora tako da on radi efikasnije na duži rok.