Skip to main content

Daikin je lider na polju sezonske efikasnosti

bg-image

Pobednik na polju inovacija

Naša misija se zasniva na inovacijama i angažovanju da klijentima isporučujemo najodrživije i energetski najefikasnije proizvode. Kada je Evropska Unija donela Ecodesign direktivu (2009/125/EC), propis koji definiše standarde minimalne efikasnosti za proizvode koji koriste energiju, mi smo bili spremni da prihvatimo izazov.

2010. godine Daikin je postao prvi proizvođač KGH sistema koji je uveo sezonsku efikasnost: najsavremeniju metodu razvoja i primene tehnologija veće efikasnosti u okviru svojih proizvoda, u cilju smanjenja radnih troškova i ekološke degradacije.

Ova inicijativa je postavila temelje da Daikin postane proaktivni lider koji ne samo da je već danas u skladu sa budućim propisima, nego ih i prevazilazi sa svojom naprednom tehnologijom i proizvodima.

Šta je sezonska efikasnost?

Sezonska efikasnost meri stvarnu energetsku efikasnost uređaja za grejanje ili hlađenje tokom čitave godine. Za razliku od starijih sistema za grejanje ili hlađenje, sezonska efikasnost prati svakodnevni rad sistema da bi uključila temperaturne fluktuacije i periode neaktivnosti. Posle godinu dana, podaci o sezonskoj efikasnosti daju detaljan i pouzdan pregled energetske potrošnje sistema. Ovo pruža klijentima pomoć u donošenju ispravnih odluka u cilju smanjenja ekološkog otiska sistema.

Sezonska efikasnost i energetske oznake

Da bi obezbedila da su standardi u pogledu energetske efikasnosti zadovoljeni, Ecodesign direktiva Evropske Unije zahteva od Daikinovih proizvoda prikazivanje jedinstvene energetske oznake. Ove energetske oznake ističu energetsku efikasnost uređaja za grejanje i hlađenje i omogućuju klijentu da lako uporedi različite modele.

 • Etiketa nivoa energetske efikasnosti - LOT 10

  Štampanje etiketa za toplotne pumpe vazduh-vazduh.

 • Etiketa nivoa energetske efikasnosti - LOT 1 i 2

  Štampanje etiketa za grejne sisteme na bazi vode.

 • Etiketa nivoa energetske efikasnosti - LOT 6

  Štampanje etiketa za konsultovanje tehničkih podataka za uređaje za ventilaciju.

 • Eko Design - Entr LOT1

  Konsultovanje tehničkih podataka za rashladne uređaje.

Inteligentno korišćenje energije

Od 2010. godine, Daikin uvodi sezonsku efikasnost u svoj širok asortiman proizvoda da bi omogućio klijentima smanjenje troškova i ostvarivanje viših nivoa energetske efikasnosti. Upoznajte neka od Daikinovih najsavremenijih klimatskih rešenja koja koriste sezonsku efikasnost u cilju zadovoljenja potreba industrijskog, komercijalnog i rezidencijalnog sektora.

 • Daikin Sky Air

  Sky Air je Daikinov asortiman manjih komercijalnih proizvoda, vodećih na tržištu. Projektovan za optimalnu sezonsku energiju, Sky Air opseg dostiže do energetskog nivoa A++ pri grejanju i pri hlađenju.

 • Daikin Split

  Daikinov split sistem obuhvata širok opseg unutrašnjih jedinica koje zadovoljavaju visoke standarde u pogledu dizajna i učinka. Funkcije koje štede energiju, kao što su inteligentno oko i programatori na nedeljnoj bazi, postižu sezonsku efikasnost do nivoa A+++.

 • Daikin VRV

  Daikin VRV tehnologija je koncipirana u cilju postizanja visokog nivoa sezonske efikasnosti u komercijalnom sektoru. Promenljiva temperatura rashladnog fluida (VRT) obezbeđuje da VRV postigne najviše nivoe komfora i efikasnosti za krajnje korisnike.

 • Daikin rashladni agregati

  Daikinovi rashladni agregati primenjuju najnapredniju tehnologiju da bi pružili najveću energetsku efikasnost i najniže radne troškove.

 • Daikin Altherma

  Kao najbolje prodavana toplotna pumpa na tržištu, Daikin Altherma nudi smanjene nivoe oslobađanja CO2 zahvaljujući održivim izvorima energetske proizvodnje i primeni ekološke tehnologije.

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Potrebna pomoć?