Skip to main content

Šta je legionela?

Bakterija legionela je prirodni stanovnik vode. Temperatura vode je od velikog značaja za njen rast i razmnožavanje. Naročito temperature između 40 i 50°C mogu da izazovu razmnožavanje ove bakterije.

Pošto Daikin ne koristi vodu u svojim klimatizacionim sistemima, ova infekcija nije moguća. U sistemima za rashladu vode za industrijske svrhe, bakterija legionela ne može da živi zbog niske temperature vode u zatvorenom kolu.

Daikinov princip sveže vode

Svi Daikinovi sistemi koji proizvode toplu vodu za domaćinstvo su opremljeni rezervoarom zaštićenim protiv legioneloze i ciklusom dezinfekcije na nedeljnoj bazi koji sprečava razvoj bakterija u akumuliranoj vodi. Neki od ovih rezervoara za toplu vodu su zasnovani na protočnom principu, što znači da nedeljna toplotna dezinfekcija nije neophodna.

Ukoliko želite da imate osećaj apsolutno sveže vode, pogledajte naš termalni akumulator ECH20. Za razliku od klasičnih grejača za toplu vodu, termalni akumulator ECH20 trenutno zagreva vodu koja prolazi kroz rezervoar. Na ovaj način se izbegava produženo zadržavanje vode u rezervoaru i značajno povećavaju higijena i kvalitet tople vode. Naša ECH20 toplotna pumpa za zagrevanje vode za domaćinstvo je opremljena termalnim akumulatorom koji onemogućava pojavu legioneloze i u svakom trenutku vam obezbeđuje toplu vodu koja je sveža i zdrava.

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?