ZEAS kompresiono-kondenzacioni agregati

ZEAS kompresiono-kondenzacioni agregati

Pouzdano i energetski efikasno rešenje za srednje i niskotemperaturne rashladne primene.

Energetska efikasnost

Koncipirani tako da koriste našu zaštićenu VRV tehnologiju i invertersku tehnologiju, Daikin ZEAS kompresiono-kondenzacioni agregati smanjuju vašu energetsku potrošnju za 10 do 35% u poređenju sa klasičnim rashladnim sistemima. U kombinaciji sa našom economiser tehnologijom, ZEAS kompresiono-kondenzacioni agregati su efikasniji, dugovečniji i funkcionišu sa većim kapacitetom nego druga rešenja koja se nude na tržištu.

Energetska efikasnost
Rashlada ZEAS zadovoljava sve potrebe vašeg objekta
ZEAS zadovoljava sve potrebe vašeg objekta

Zadovoljava sve potrebe vašeg objekta

ZEAS uređaji dolaze fabrički montirani. Njihova manja osnova omogućuje jednostavnu instalaciju na malom prostoru. Njihov modularni dizajn maksimalno povećava fleksibilnost instalacije jer je moguće grupisati spoljne jedinice u blokove ili redove, ili ih rasporediti oko objekta - u zavisnosti od vaših potreba. Ugrađena kontrolna funkcija i funkcija automatske optimizacije vam omogućavaju da instalirate ZEAS uređaj kao rešenje tipa „priključi i pokreni”. Sa najboljim koeficijentom površina/kapacitet na tržištu, ovi uređaji vam pružaju ogromne uštede u pogledu prostora. Nećete morati da se brinete o uznemiravanju okoline, ZEAS uređaji su tako tihi da vaše komšije neće ni primetiti njihovo prisustvo.

Veliki temperaturni opseg

Za veće kapacitete, možete kombinovati dve ZEAS spoljne jedinice vezane paralelno i koristiti samo jednu glavnu usisnu i tečnu liniju. ZEAS pokriva različite raspone kapaciteta, od 5 do 40 KS i pruža potrebni rashladni kapacitet za opremu drugih proizvođača, kao što su na primer vitrine, zamrzivači sa staklenim vratima i isparivači.

  • Okolne temperature: -20°C do +43°C
  • Temperatura isparavanja: -45°C do +10°C
ZEAS veliki temperaturni opseg
Sa Modbusom, sve je uvek pod kontrolom

Sve je uvek pod kontrolom

Ugrađena inteligentna kontrola osigurava bezbedan i efikasan rad uređaja. Uvek ćete moći da priključite svoj rashladni uređaj na sistem za upravljanje drugih proizvođača putem Daikin Modbus interfejsa.

Hipermarket ZEAS

1. Hipermarket

Pošto je ostvario izuzetne energetske uštede sa Daikin VRV uređajima u svojoj holandskoj prodavnici, vlasnik je rešio da instalira Daikin sistem i u svom hipermarketu u Arubi. Posle detaljne analize, instalirali smo kombinaciju od 15 ZEAS uređaja zajedno sa 18 VRV uređaja i tako opremili prodavnicu krajnje pouzdanim sistemom koji garantuje da će prehrambeni proizvodi biti uvek sveži i hladni.

Pivara

2. Pivara

Tradicionalna zanatska pivara smeštena u staroj istorijskoj zgradi u istočnoj Nemačkoj je tražila rešenje koje zahteva malo prostora. Pivara nije samo proizvodnja i skladištenje - to je takođe i bar u kome posetioci mogu da uživaju u krigli piva. Zbog raznovrsnih potreba u pogledu okolne temperature, instalirali smo ZEAS sistem , koji osigurava da se fermentacija, skladištenje i serviranje piva vrše pri savršenoj temperaturi.

ZEAT - prerada mesa

3. Fabrika za preradu mesnih proizvoda

Vlasnici velike fabrike za preradu mesa u Nemačkoj su zahtevali da kreiramo za njih sistem hlađenja sa preciznom kontrolom temperature u većem broju hladnih prostorija, prostorija za preradu i skladišta. Instalirali smo kombinaciju od 10 ZEAS uređaja , da bismo kreirali energetski efikasno rešenje opremljeno optimalnim brojem uređaja (kompletno redundantni sistem) i osiguranim stalnim pritiskom . Modularni dizajn uređaja znači da smo mogli da ih slažemo u blizini isparivača i tako značajno smanjimo prostor i vreme trajanja instalacije.

Restoran

4. Restoran

Ovaj ekskluzivni restoran smešten u staroj zgradi lociranoj u ultra modernom području Pariza, La Defence, je zahtevao moderno i veoma efikasno rashladno rešenje. Suočeni sa mnogim ograničenjima zbog istorijskog značaja zgrade, odlučili smo se za ZEAS sistem , zbog njegove fleksibilnosti. Instalirali smo glavni uređaj ispod stepeništa koje vodi na krov, što je zahtevalo uređaj sa gornjim izduvom i izuzetno dugim cevima . Sa ZEAS sistemom, moguće je kreirati sistem koji odgovara vašem objektu ali ipak postiže maksimalnu energetsku efikasnost.

Zeas - kongresna dvorana

5. Kongresna dvorana

Dobro poznata dvorana sa 17 000 sedišta u Holandiji organizuje preko 100 okupljanja sa oko 1 000 000 posetilaca svake godine. Tokom ovih okupljanja, veliki akcenat je stavljen na rashladni sistem, sa 114 hladnih vitrina i zamrzivača, ali ukoliko dvorana nije u upotrebi, ove potrebe su mnogo manje. Prema tome, sistem treba da bude veoma energetski efikasan kako pri vršnim zahtevima tako i pri delimičnom opterećenju. ZEAS je projektovan tako da lako udovoljava ovim zahtevima. Instalirali smo 6 velikih i 2 mala uređaja da bismo udovoljili zahtevima uz najmanju energetsku potrošnju.

Saznajte nešto više o tome