Skip to main content

Dobijanje sertifikata za vaš „zeleni“ objekat

Kao lider na polju klimatizacije, Daikin je najadekvatniji partner za vaše „zelene“ projekte.

Značaj „zelenih“ objekata

Energetski efikasna rešenja za objekte mogu u početku da izgledaju skuplja, ali izbor održivih opcija štedi vaš novac na duže vreme. Investiranjem u „zeleno“ rešenje, smanjujete svoje radne troškove i iskorišćavate obnovljive izvore energije. Budite uvek ispred budućih propisa i povećajte tržišnu vrednost svog objekta.

Šta su to BREEAM, LEED i WELL?

BREEAM, LEED i WELL su tri najpoznatija svetska sistema za ocenjivanje ekoloških objekata. Oni predstavljaju skup stavki kojima se pomaže vlasnicima objekata, arhitektima i projektantima u izboru dugoročnih i finansijski pristupačnih održivih rešenja.

Kako ti sistemi funkcionišu?

Angažovanjem nezavisnih i ovlašćenih eksperata, oni ocenjuju energetsku efikasnost i način upotrebe vode, zdravlje i blagostanje, zagađivanje, transport, materijale, otpad, pristup ekologiji i procese upravljanja i daju zgradama ocenu zasnovanu na broju bodova ostvarenih na naučnim procenama u različitim kategorijama.

Ostvarivanjem ovih ciljeva pre nego što oni postanu zvanični propisi, ohrabruje se veća upotreba održivih izvora energije i pronalazaštvo u građevinskoj industriji.

Vaš ekološki partner

Vaš „zeleni“ partner

Naš tim ovlašćenih profesionalaca (AP) je spreman da vam pomogne prilikom izbora odgovarajuće opreme da biste postigli svoje ciljeve u vezi „zelenog“ objekta u okviru budžeta. Bilo da se radi o BREEAM ili LEED sertifikatu, projektovanju održivog sistema ili njegovom puštanju u pogon, Daikin je stalno prisutan da bi vam pomogao da ostvarite maksimum u okviru vašeg programa „zelenog“ objekta.

Daikinov BREEAM/LEED obrazac za ocenjivanje

Kreirani od strane našeg tima eksperata, BREEAM i LEED obrasci za ocenjivanje vam pružaju savete i pomoć kako da povećate rejting vašeg objekta primenom Daikinove tehnologije toplotnih pumpi.

Upotrebom tih obrazaca kao vodiča za navođenje dokaza stručnim kontrolorima, štedite vreme prilikom prijave za BREEAM ili LEED sertifikate.

Download the sheet now

Upoznajte kategorije u kojima Daikinove toplotne pumpe ostvaruju BREEAM zasluge, odnosno LEED poene, koji omogućuju dobijanje ekoloških sertifikata najvišeg nivoa

Naši „zeleni“ projekti

Mi smo se specijalizovali u pružanju pomoći građevinskim preduzećima prilikom dobijanja BREEAM Excellent, LEED Gold, NZEB i sličnih sertifikata. Upoznajte se sa nekim od projekata za izgradnju „zelenih“ objekata na kojima smo mi radili.

Povećajte svoj BREEAM koeficijent uz pomoć Daikina

Osnovan 1990, BREEAM pomaže vlasnicima objekata, arhitektama i projektantima da odaberu održiva rešenja koja su dugoročna i finansijski pristupačna. Uz pomoć nezavisnih i ovlašćenih sudija, BREEAM procenjuje energetsku efikasnost i upotrebu vode, nivo udobnosti i higijene, zagađenje, prevoz, materijale, otpatke, ekološke i kontrolne procese i daje objektu ocenu na bazi ovih naučnih procena, na skali od „Prelazno“, „Dobro“, „Vrlo dobro“, „Odlično“, i „Izvanredno“. Ostvarivanjem ovih ciljeva pre nego što oni postanu zvanični propisi, BREEAM ohrabruje veću upotrebu održivih izvora energije i pronalazaštvo.

Daikinove fabrike u Belgiji i Češkoj Republici, Daikinov VRV, Sky Air, Daikin Altherma, Split sistemi i rashladni agregati - svi imaju sertifikat BES 6001. Ovaj sertifikat osigurava da svi ovi proizvodi potiču iz društveno, ekonomski i ekološki odgovornih izvora, tokom celog lanca snabdevanja. BES 6001 je zvanično priznat od strane BREAAM-a. Ugrađivanje BES 6001 sertifikovanih proizvoda u vaš objekat značajno povećava vašu BREEAM ocenu.

Saznajte nešto više o tome

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Potrebna pomoć?