Certifying your green building

Dobijanje sertifikata za vaš „zeleni“ objekat

Kao lider na polju klimatizacije, Daikin je najadekvatniji partner za vaše „zelene“ projekte.

Značaj „zelenih“ objekata

Energetski efikasna rešenja za objekte mogu u početku da izgledaju skuplja, ali izbor održivih opcija štedi vaš novac na duže vreme. Investiranjem u „zeleno“ rešenje, smanjujete svoje radne troškove i iskorišćavate obnovljive izvore energije. Budite uvek ispred budućih propisa i povećajte tržišnu vrednost svog objekta.

Daikin sveobuhvatno rešenje

Mnoge zgrade obično funkcionišu sa odvojenim sistemima za grejanje, hlađenje, rashladu, ventilaciju i toplu vodu. Rezultat toga su veliki gubici energije. Sa Daikin sveobuhvatnim rešenjem, mi vam nudimo efikasniju alternativu. Daikin sveobuhvatno rešenje kontroliše do 70% energetske potrošnje objekta u cilju postizanja maksimalne energetske efikasnosti, uz minimalne radne troškove i smanjeno oslobađanje CO2.

Daikin sveobuhvatno rešenje
Vaš „zeleni“ partner

Vaš „zeleni“ partner

Naš tim ovlašćenih profesionalaca (AP) je spreman da vam pomogne prilikom izbora odgovarajuće opreme da biste postigli svoje ciljeve u vezi „zelenog“ objekta u okviru budžeta. Bilo da se radi o BREEAM ili LEED sertifikatu, projektovanju održivog sistema ili njegovom puštanju u pogon, Daikin je stalno prisutan da bi vam pomogao da ostvarite maksimum u okviru vašeg programa „zelenog“ objekta.

Promenljiva zapremina rashladnog fluida (VRV) i inverterska tehnologija

BREEAM, LEED i Daikin vide energetsku efikasnost kao vrhunski prioritet prilikom razvoja „zelenih“ projekata. Najbolja investicija koju možete odabrati je Daikinova promenljiva zapremina rashladnog fluida za VRV sisteme, jer omogućuje podešavanje temperature rashladnog fluida u skladu sa trenutnim uslovima, čime ostvaruje optimalnu sezonsku efikasnost u svakom trenutku. Daikinov VRV, rashladni agregat i uređaji za rashladu sa rekuperacijom toplote, svi koriste invertersku tehnologiju da bi ostvarili najviše BREEAM i LEED rezultate za računanje energetske efikasnosti.

VRV
Inteligentna mreža

Inteligentna mreža

Da bi se drastično smanjila energetska potrošnja objekta, rad klima-uređaja mora da bude nadgledan i kontrolisan 24/7. Daikin Inteligentna mreža (i-Net) je alatka na bazi interneta za prikupljanje podataka i njihovu analizu, koja vam omogućuje da se fokusirate na svoje poslovanje, a da nama prepustite kontrolu HVAC-R sistema. Naš Daikin i-Net neprekidno i detaljno usklađuje rad vašeg sistema bez ikakve intervencije sa vaše strane.

Naši „zeleni“ projekti

Mi smo se specijalizovali u pružanju pomoći građevinskim preduzećima prilikom dobijanja BREEAM Excellent, LEED Gold, NZEB i sličnih sertifikata. Upoznajte se sa nekim od projekata za izgradnju „zelenih“ objekata na kojima smo mi radili.

Quattro park c

Krakov, Poljska

BREEAM ocena „vrlo dobar”

VRV se koristi kao jedinstveni izvor za grejanje i za hlađenje. Inteligentni dodirni menadžer (Intelligent Touch Manager) se koristi za centralizovano upravljanje i kontrolu energetske potrošnje.

Kristalna kula (Crystal Tower)

Bukurešt, Rumunija

BREEAM faza dizajna: Ocena „Odličan”

Veliki i dobro poznat primer Daikinovog sveobuhvatnog rešenja koje je dovelo do GVK instalacije velike efikasnosti

Weybridge

Weybridge, UK

BREEAM ocena „odličan”

Daikin VRV sistem sa rekuperacijom toplote je značajan faktor visokog energetskog učinka ovog modernog poslovnog centra.

Povećajte svoj BREEAM koeficijent uz pomoć Daikina

Osnovan 1990, BREEAM pomaže vlasnicima objekata, arhitektama i projektantima da odaberu održiva rešenja koja su dugoročna i finansijski pristupačna. Uz pomoć nezavisnih i ovlašćenih sudija, BREEAM procenjuje energetsku efikasnost i upotrebu vode, nivo udobnosti i higijene, zagađenje, prevoz, materijale, otpatke, ekološke i kontrolne procese i daje objektu ocenu na bazi ovih naučnih procena, na skali od „Prelazno“, „Dobro“, „Vrlo dobro“, „Odlično“, i „Izvanredno“. Ostvarivanjem ovih ciljeva pre nego što oni postanu zvanični propisi, BREEAM ohrabruje veću upotrebu održivih izvora energije i pronalazaštvo.

Daikinove fabrike u Belgiji i Češkoj Republici, Daikinov VRV, Sky Air, Daikin Altherma, Split sistemi i rashladni agregati - svi imaju sertifikat BES 6001. Ovaj sertifikat osigurava da svi ovi proizvodi potiču iz društveno, ekonomski i ekološki odgovornih izvora, tokom celog lanca snabdevanja. BES 6001 je zvanično priznat od strane BREAAM-a. Ugrađivanje BES 6001 sertifikovanih proizvoda u vaš objekat značajno povećava vašu BREEAM ocenu.

Saznajte nešto više o tome