Skip to main content

Ventilacija

Posedovanje odgovarajuće opreme za ventilaciju je presudno za obezbeđivanje svežeg vazduha i filtriranje zagađivača vazduha poput polena, spora, cementne prašine, bakterija, virusa i klica.

bg-image

Da bi postigao optimalnu ventilaciju, Daikin održava najviše standarde energetske efikasnosti i fleksibilnosti kako bi pružio najbolji kvalitet vazduha u zatvorenom. Da bi postigao čist vazduh u zatvorenom, Daikin osigurava da su njegovi proizvodi za ventilaciju neprimetno integrisani u potpuno rešenje toplotne pumpe. To znači da smanjujemo broj pojedinačnih sistema i nezavisnih dobavljača da bismo isporučili jedan kompletan HVAC sistem.

Sve naše ventilacione jedinice nude rekuperaciju toplote kao standardnu funkciju i mogu povratiti do 81% odlazeće toplote. Nudimo širok spektar rešenja za pokrivanje gotovo svake primene, počev od 10 m3/h do 140.000 m3/h.

Daikin jedinica za upravljanje vazduhom, modularno svetlo, instalirano u prodavnici Action

Ventilacija sa rekuperacijom toplote

Šema strujanja vazduha sa rekuperacijom toplote

Daikin uređaji za ventilaciju sa rekuperacijom toplote (HRV) vraćaju toplotnu energiju izgubljenu ventilacijom i kontrolišu promene temperature u prostoriji izazvane ventilacijom, održavajući udobnost i kvalitet vazduha. Takođe mogu smanjiti opterećenje sistema za kontrolu klime, čime štede energiju.

HRV jedinice mogu se integrisati u VRV ili Sky Air sistem, omogućavajući centralnu kontrolu svih aspekata unutrašnje klime.

Trenutni asortiman uključuje modele sa (VKM) ili bez odvlaživača (VAM).

 

Klima-komore

Ugradnja Daikin jedinice za upravljanje vazduhom na krovu

Daikin nudi širok spektar klima-komora za srednje velike i velike primene. Standardni opseg jedinica različite veličine može se prilagoditi tako da odgovara raspoloživom prostoru ili se sistemi mogu prilagoditi potrebama zgrade.

Klima-komore mogu se integrisati u celokupno rešenje zgrade povezivanjem sa bilo kojom Daikin VRV ili ERQ inverterskom jedinicom za kondenzaciju.

Daikin Modular Light (Smart) 

  • Model Daikin Modular Light (Smart) nudi jedinstvenu funkciju dvostruke filtracije kako bi se što više eliminisale čestice.
  • Uređaj ima aluminijumski izmenjivač toplote sa efikasnošću iznad 92%.
  • Kućište se sastoji od dvostruke obloge sa izolacijom od mineralne vune debljine 50 mm kako bi se osigurao niži nivo buke.
  • Visina jedinice je optimizovana da uštedi što više prostora kada se instalira u spušteni plafon.

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Pronađite dodatne informacije

Potrebna pomoć?

Potrebna pomoć?